Skara manskör

Återblickar

Julens utblåsning 2018

En årligen återkommande sed är Julens utblåsnings från Stortorget i Skara på Julafton. Även i år deltog kören i detta av publiken uppskattade evenemang.

Julkonserten 2018

Den 20 december gav kören den årligen återkommande julkonserten. Denna gång i Katedralskolans aula. Solist i år var Julia Borg. Som vanligt framträdde Octo Puellae. Publiken svek inte heller i år.

Höstkonsert

Höstkonserten tillsammans med Hällekis musikkår i Liljestenskolan Götene den 21 oktober klockan 16:00  Var välbesökt och uppskattad av publiken. 

Nationaldagen 2018

Som vanligt sjöng kören från Djäknescenen.

Framträdande hos Skara PRO

Måndag den 21 maj 2018 sjöng kören vårsånger för Skara PRO på Focus i Skara. Av applåderna att döma var det mycket uppskattat.

Valborgsmässoaftonen 2018

På Valborgsmässoaftonen hälsade som vanligt manskören våren välkommen med sång och tal i stadsparken, Skara vid Kråks värdshus, i år klockan 19:00. Det var en tapper skara åhörare som trotsat det myckna regnandet och den hårda vinden och kommit för att lyssna till de kända sångerna. Göran Jönsson höll ett mycket uppskattat vårtal. Under konserten passade körens ordförande på att uppvakta Bengt Palm med blommor i anledning av att han nu varit medlem i kören i sjuttio år. Kvällen avslutades med att sångarna med respektive avnjöt gemensam middag med utsökta rätter serverade av Götala Herrgård. Under middagen tackade ordföranden Ulf Falck, Göran Berg för hans gedigna arbete som körens dirigent. Hans Andersson fick motta körens förtjänsttecken för sitt trogna medlemskap och arbete inom kören.

Årsmötet 2018

Ordf hälsar välkommen till tre nya medlemmar som nu invalts i kören.

Måndagen den 29 januari 2018 höll kören sitt 97 årsmöte. Sedan en lång tid tillbaka hålls mötet på Götala och så även i år. Mötet inleddes med parentation över under förra året bortgångne körmedlemmen Åke "Urmakare" Gustavsson. Vid årsmötet görs som vanligt många val och till de viktigare valen hör val av styrelsen. Den kommer för år 2018 att bestå av Ulf Falck, ordförande, Sören Ingvarsson, vice ordf., Göran Berg, dirigent, Hans Andersson, kassör, Claes-Göran Holm, sekr., Sven-Erik Pettersson, vice sekr., Svante Andersson, klubbmästare. Därtill tre styrelsesuppleanter Gunnar Johansson, Urban Pettersson samt Jakob Wikström.
Under mötet väcktes ett antal frågor varav jag vill nämna ett par nämligen vikten av att vi medlemmar på alla möjliga och omöjliga sätt lockar fler sångare till kören och kommer med förslag på nya sånger till repertoaren.
En trevlig punkt på mötet var när tre nya medlemmar invaldes i kören, Jakob Wikström, Jan-Ove Larsson samt Henrik Lundin efter att de fullföljt prövotiden. Kören passade också på att uppvakta Anders Karlsson med körens standar och blommor då han för en tid sedan fyllt jämna år. Stefan Magnusson som lämnar sitt styrelseuppdrag avtackades med blommor. Medlemmarna tackade ordförande och dirigent med blommor.
Efter mötesförhandlingarna gick mötesdeltagarna till bords där vi åt Götalas goda ärtsoppa med varmt, sött och gott tillbehör om så önskades. Desserten var ostkaka och kaffe. Vad vore en måltid med körsångare vid bordet utan sång - vem vet - inte vi, ty vi sjöng så mycket vi kunde mellan tuggorna.
//Vid tangentbordet Cege Holm

Varnhems klosterkyrka 3 januari 2018

"Från Advent till Trettondedag Jul"

Skara Manskör sjöng i Varnhems klosterkyrka.

Det var många som i det snöblandade regnet denna kväll sökt sig till kyrkan för att se och lyssna till manskören. Av applåderna att döma så var de inte besvikna.

Kyrkobesökarna bjöds på klassiska julsånger av kören och solisten Nils-Gabriel Berg. Nils-Gabriel sjöng solo med sin vackra barytonröst bland annat Julvisa av Jean Sibelius. Utöver sång fick vi alla lyssna till Bosse Carlqvist som likt pianisten från 1940 och 50-talen, Sven Arefeldt, lekte på pianot. Han bjöd oss på en härligt jazzinspirerad improvisation på "White Christmas".

Senaste kommentarer

29.10 | 15:56

Hej Har uppgifter om att Folkskoläraren Johannes Lindström var en a...

30.04 | 10:10

Tack för denna fina stund!

24.06 | 05:40

Great v

24.06 | 05:39

https://bookmyreviews.com/best-portable-jobsite-table-saw/