Återblickar

Varnhems klosterkyrka 3 januari 2018

"Från Advent till Trettondedag Jul"
Skara Manskör sjöng i Varnhems klosterkyrka.
 
Det var många som i det snöblandade regnet denna kväll sökt sig till kyrkan för att se och lyssna till manskören. Av applåderna att döma så var de inte besvikna.
Kyrkobesökarna bjöds på klassiska julsånger av kören och solisten Nils-Gabriel Berg. Nils-Gabriel sjöng solo med sin vackra barytonröst bland annat Julvisa av Jean Sibelius. Utöver sång fick vi alla lyssna till Bosse Carlqvist som likt pianisten från 1940 och 50-talen, Sven Arefeldt, lekte på pianot. Han bjöd oss på en härligt jazzinspirerad improvisation på "White Christmas".

Julens utblåsning 2017

På Julafton klockan 16:30 blåste kören ut Julen över nejden från Stortorget i Skara, traditionsenligt sedan många år tillbaka. Torget var välbesökt och utöver manskören fick publiken lyssna till fanfarer av musikskolan, tal av representant för kommunen samt domprosten Carl Sjögren.

Julkonserten 2017

Vår sedvanliga Julkonsert  i SLU:s (Lantbruksuniversitetets) aula, Malmgatan 10, Skara torsdagen den 21 december 2017, kl. 18:00 var välbesökt. Publiken bjöds på julsånger av manskören, Octo Puellae (OP) och solisten Nils-Gabriel Berg. Nils-Gabriel, med sin fina barytonröst, sjöng bland annat "Have yourself  merry little Christmas" och "Julvisa" av Jean Sibelius. Presentationen skötte Bosse Carlqvist på ett lättsamt och informativt sätt. Ackompanjemang på piano fick vi av Ingegerd Ottosson Höög. Göran Berg dirigerade manskören och Hedda Göransson anförde OP.
 

Höstkonsert 2017-10-22

 Välkommen till vår gemensamma konsert med Hällekis musikkår. Vi kommer bjuda på en härlig blandning av kör-och blåsmusik.

Välkommen!
--------------------------------

Konserten var välbesökt och samarbetet med Hällekis musikkår gav mersmak fråm båda parter.

Hudene kyrka 2017-09-17

Konsert i Hudene kyrka den 17:e September kl 18.00. 

Vi sjunger favoriter från vår repertoar.

Våren 2017

 Våren nalkas och manskören förbereder sig för ett nytt händelserikt år. Först ut har vi inspirationsdag i Skövde tillsammans med bla Volvos manskör. Vi har vår traditionsenliga valborgskonsert och sjunger på sjukhem och äldreboenden i Skara 1:e maj, samt medverkar vid festligheterna i Skara 6:e Juni. Under hösten planerar vi att besöka vår vänkör i England. Vi medverkar också på diverse privata evenemang. 

Nya medlemmar är så klart hjärtligt välkomna på vår rep som är Måndagar 18:45

Med vänlig hälsning Skara Manskör   

Valborgsmässoafton 2017

Kören marscherar till Stadsparken

VALBORG med SKARA MANSKÖR

 Valborgsmässoafton 2017, kl 18:00

i Stadsparken vid Kråks Värdshus

Vårtalare: Ingvor Ljung          

Dirigent: Göran Berg

Välkomna!

********************************

Skara manskör tackar för den fina uppslutningen vid vår vårkonsert och givetvis vår eminenta vårtalare Ingvor Ljung som förgyllde kvällen ytterligare.

Välkommen sköna maj!

 

Inspirationsdag med konsert 2017-03-25

Skara manskör medverkar på inspirationsdag 25:e Mars medbla. Volvos manskör. Dagen avslutas med gemensam konsert i Kulturfabriken, Rådmansgatan 28 kl.17.00. Väl mött!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.12 | 13:00

Hej!
Jag undrar om du/ni kan ta fram körnoter inför manskörens julprogram. Mina
sparade sånger/blad är tyvärr borta? Svara så snart det går innan jul. Arne Mj-.

...
17.12 | 17:14

Hej Manskörsbröder!
Gunilla och Lennart Johansson i Varberg önskar alla EN GOD JUL och
ETT GOTT NYTT 2014. Varbergs Kvartettsällskap hoppas besöka Skara
2014.

...
24.04 | 12:50

När uppträder Ni på Valborg?

...
24.04 | 12:49

Hej!
På Skara kommuns sida hittar jag inte något om Ert kommande uppträde, det vore trevligt att så många som möjligt har möjlighet att få komma och lyssna

...
Du gillar den här sidan