Återblickar

Höstkonsert

Höstkonserten tillsammans med Hällekis musikkår i Liljestenskolan Götene den 21 oktober klockan 16:00  Var välbesökt och uppskattad av publiken. 

Nationaldagen 2018

Som vanligt sjöng kören från Djäknescenen.

Framträdande hos Skara PRO

Måndag den 21 maj 2018 sjöng kören vårsånger för Skara PRO på Focus i Skara. Av applåderna att döma var det mycket uppskattat.

Valborgsmässoaftonen 2018

På Valborgsmässoaftonen hälsade som vanligt manskören våren välkommen med sång och tal i stadsparken, Skara vid Kråks värdshus, i år klockan 19:00. Det var en tapper skara åhörare som trotsat det myckna regnandet och den hårda vinden och kommit för att lyssna till de kända sångerna. Göran Jönsson höll ett mycket uppskattat vårtal. Under konserten passade körens ordförande på att uppvakta Bengt Palm med blommor i anledning av att han nu varit medlem i kören i sjuttio år. Kvällen avslutades med att sångarna med respektive avnjöt gemensam middag med utsökta rätter serverade av Götala Herrgård. Undermiddagen tackade ordöranden Göran Berg för hans gedigna arbete som körens dirigent. Hans Andersson fick motta körens förtjänsttecken för sitt trogna medlemskap och arbete inom kören.

Årsmötet 2018

Ordf hälsar välkommen till tre nya medlemmar som nu invalts i kören.

Måndagen den 29 januari 2018 höll kören sitt 97 årsmöte. Sedan en lång tid tillbaka hålls mötet på Götala och så även i år. Mötet inleddes med parentation över under förra året bortgångne körmedlemmen Åke "Urmakare" Gustavsson. Vid årsmötet görs som vanligt många val och till de viktigare valen hör val av styrelsen. Den kommer för år 2018 att bestå av Ulf Falck, ordförande, Sören Ingvarsson, vice ordf., Göran Berg, dirigent, Hans Andersson, kassör, Claes-Göran Holm, sekr., Sven-Erik Pettersson, vice sekr., Svante Andersson, klubbmästare. Därtill tre styrelsesuppleanter Gunnar Johansson, Urban Pettersson samt Jakob Wikström.
Under mötet väcktes ett antal frågor varav jag vill nämna ett par nämligen vikten av att vi medlemmar på alla möjliga och omöjliga sätt lockar fler sångare till kören och kommer med förslag på nya sånger till repertoaren.
En trevlig punkt på mötet var när tre nya medlemmar invaldes i kören, Jakob Wikström, Jan-Ove Larsson samt Henrik Lundin efter att de fullföljt prövotiden. Kören passade också på att uppvakta Anders Karlsson med körens standar och blommor då han för en tid sedan fyllt jämna år. Stefan Magnusson som lämnar sitt styrelseuppdrag avtackades med blommor. Medlemmarna tackade ordförande och dirigent med blommor.
Efter mötesförhandlingarna gick mötesdeltagarna till bords där vi åt Götalas goda ärtsoppa med varmt, sött och gott tillbehör om så önskades. Desserten var ostkaka och kaffe. Vad vore en måltid med körsångare vid bordet utan sång - vem vet - inte vi, ty vi sjöng så mycket vi kunde mellan tuggorna.
//Vid tangentbordet Cege Holm

Varnhems klosterkyrka 3 januari 2018

"Från Advent till Trettondedag Jul"
Skara Manskör sjöng i Varnhems klosterkyrka.
 
Det var många som i det snöblandade regnet denna kväll sökt sig till kyrkan för att se och lyssna till manskören. Av applåderna att döma så var de inte besvikna.
Kyrkobesökarna bjöds på klassiska julsånger av kören och solisten Nils-Gabriel Berg. Nils-Gabriel sjöng solo med sin vackra barytonröst bland annat Julvisa av Jean Sibelius. Utöver sång fick vi alla lyssna till Bosse Carlqvist som likt pianisten från 1940 och 50-talen, Sven Arefeldt, lekte på pianot. Han bjöd oss på en härligt jazzinspirerad improvisation på "White Christmas".

Julens utblåsning 2017

På Julafton klockan 16:30 blåste kören ut Julen över nejden från Stortorget i Skara, traditionsenligt sedan många år tillbaka. Torget var välbesökt och utöver manskören fick publiken lyssna till fanfarer av musikskolan, tal av representant för kommunen samt domprosten Carl Sjögren.

Julkonserten 2017

Vår sedvanliga Julkonsert  i SLU:s (Lantbruksuniversitetets) aula, Malmgatan 10, Skara torsdagen den 21 december 2017, kl. 18:00 var välbesökt. Publiken bjöds på julsånger av manskören, Octo Puellae (OP) och solisten Nils-Gabriel Berg. Nils-Gabriel, med sin fina barytonröst, sjöng bland annat "Have yourself  merry little Christmas" och "Julvisa" av Jean Sibelius. Presentationen skötte Bosse Carlqvist på ett lättsamt och informativt sätt. Ackompanjemang på piano fick vi av Ingegerd Ottosson Höög. Göran Berg dirigerade manskören och Hedda Göransson anförde OP.
 

Höstkonsert 2017-10-22

 Välkommen till vår gemensamma konsert med Hällekis musikkår. Vi kommer bjuda på en härlig blandning av kör-och blåsmusik.

Välkommen!
--------------------------------

Konserten var välbesökt och samarbetet med Hällekis musikkår gav mersmak fråm båda parter.

Hudene kyrka 2017-09-17

Konsert i Hudene kyrka den 17:e September kl 18.00. 

Vi sjunger favoriter från vår repertoar.

Våren 2017

 Våren nalkas och manskören förbereder sig för ett nytt händelserikt år. Först ut har vi inspirationsdag i Skövde tillsammans med bla Volvos manskör. Vi har vår traditionsenliga valborgskonsert och sjunger på sjukhem och äldreboenden i Skara 1:e maj, samt medverkar vid festligheterna i Skara 6:e Juni. Under hösten planerar vi att besöka vår vänkör i England. Vi medverkar också på diverse privata evenemang. 

Nya medlemmar är så klart hjärtligt välkomna på vår rep som är Måndagar 18:45

Med vänlig hälsning Skara Manskör   

Valborgsmässoafton 2017

Kören marscherar till Stadsparken

VALBORG med SKARA MANSKÖR

 Valborgsmässoafton 2017, kl 18:00

i Stadsparken vid Kråks Värdshus

Vårtalare: Ingvor Ljung          

Dirigent: Göran Berg

Välkomna!

********************************

Skara manskör tackar för den fina uppslutningen vid vår vårkonsert och givetvis vår eminenta vårtalare Ingvor Ljung som förgyllde kvällen ytterligare.

Välkommen sköna maj!

 

Inspirationsdag med konsert 2017-03-25

Skara manskör medverkar på inspirationsdag 25:e Mars medbla. Volvos manskör. Dagen avslutas med gemensam konsert i Kulturfabriken, Rådmansgatan 28 kl.17.00. Väl mött!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.12 | 17:14

Hej Manskörsbröder!
Gunilla och Lennart Johansson i Varberg önskar alla EN GOD JUL och
ETT GOTT NYTT 2014. Varbergs Kvartettsällskap hoppas besöka Skara
2014.

...
06.10 | 00:59

Grattis till de 90 åren och Grattis till fin hemsida! Det är krut i dagens 90-åringar Allt gott önskar fansen i Kungsbacka - Birgitta, B-O, Linnea, Elin

...
11.10 | 19:16
Fotoalbum har mottagit 1
29.04 | 18:19
Framträdanden har mottagit 12
Du gillar den här sidan